Cihat Arslan: İki maçı kazanıp kendi göbek bağımızı kendimiz keseceğiz

01 Mayıs 2024 18:40
Kapat
Şanlıurfaspor Teknik Direktörü Cihat Arslan, düzenlediği basın toplantısında takımın ligde kalma hedefi ve son 2 maçla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Arslan, takımın son 10 günde iki önemli maça çıkacağını ve hala avantajlı bir konumda olduklarını belirterek, kalan iki maçı kazanarak ligde kalmak istediklerini söyledi. Taraftarlara ve şehire birlik ve beraberlik çağrısı yapan Arslan, “Seneye hayalim bu takımla Süper Lig yapabilmek.” dedi. Eyüpspor maçının ardından “Şehrimizde önemli bir yerde olan bir kişi, takım düşerse düşsün demiş.” sözlerine ilişkin ise Arslan,” Şanlıurfaspor’un düşmesini istemek büyük bir cehalet ve cesaret” dedi.

Şanlıurfaspor Teknik Direktörü Cihat Arslan, kulüp tesislerinde basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda konuşan Arslan,  kalan iki maçı kazanarak ligde kalmak istediklerini vurguladı.

ARSLAN: ÇOK ÖNEMLİ İKİ MAÇIMIZ VAR VE AVANTAJIMIZI HALA KORUYORUZ

Takımın ligde kalma motivasyonunun yüksek olduğunu ve sonuna kadar mücadele edeceklerini söyleyen Arslan, şunları kaydetti:

“Son 10 güne girdik. Çok önemli iki maçımız var ve avantajımızı hala koruyoruz. Çok iyi bir yükseliş dönemi vardı, sonrasında yaşanan bazı sıkıntılar ve problemlerle beraber biraz düşüşe geçtik. Bunda sakatlıklarında etkisi oldu. Ama takım kim oynarsa oynasın belli bir düzeni var. Hangi sistemle oynarsak oynayalım 3’lü de oynasak 4’lü de oynasak reaksiyonu var takımın. Biz bu takımla bazı kararlar aldık, bundan sonra kendi adımıza, takım adına…. Herkese şu çağrıyı yapıyoruz, biz sadece kendi işimizi yapıyoruz. Takımı ligde bırakma motivasyonumuz var ve biz bu kararı aldık. Sonuna kadar çalışacağız, bugünde çift antrenman vardı. Bu iki maçı kazanarak kendi göbeğimiz kendimiz keseceğiz. Bunun için mücadele edeceğiz.”

BİRLİK VE BERABERLİK ÇAĞRISI

Şehir ve taraftarlardan birlik ve beraberlik çağrısı yapan Arslan,”Ama şunu biliyoruz, bütün Urfalılar da bilsin istiyoruz sadece içeridekiler değil dışarıdakilerde. Bizim sırtımızda Şanlıurfaspor yazıyor, bunun bilincindeyiz ve buna hizmet ediyoruz. Beklentileri karşılayacağız Allah’ın izniyle. Bundan yana kimsenin şüpheli olmasın. Sadece birlik ve bütünlükten yana olduğum için bunu rica ediyorum. Dağılma emaresi göstremeyelim birkaç haftadır o var. Biz kendi aramızda bunu sonlandırdık. İnşallah şehrimizde bunu sonlandırır ve hep beraber bir bütün olarak inşallah bu sene başarıyı tekrarlamış olarak.” İfadelerini kullandı.

 ‘DÜŞERSE DÜŞSÜN’ DİYEN KİM?

"Şanlıurfaspor'un düşmesini istemek büyük bir cehalet ve cesaret." diyen Arslan konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Ben kim olduğunu merak etmiyorum. Bu düşüne bilme kapasitesini merak ediyorum. Bu insan bunu nasıl düşünür ve nasıl dile getirir. Kim olduğu da hiç önemli değil benim için. Bunu düşünebilecek bir insan olduğunu Urfa’da ben hayal bile etmemem lazım. Kendi topraklarında veya hizmet ettiği topraklarda ben de bilmiyorum. Ama bu zihniyet yanlış bir zihniyet. Şanlıurfaspor’un düşmesini istemek büyük bir cehalet ve cesaret.”

BENİM HAYALİM BU TAKIMLA SÜPER LİG YAPABİLMEK

Şanlıurfaspor ile Süper Lig'e yükselme hayalini de paylaşan Arslan, şunları ifade etti:

“Michel sakatlandı sezonu kapattı. Ümit sakatlandığı için Bodrum’da oynayamadı. Diego cezalı. Hüseyin sakatlığı devam ediyor. Biz herkese dilenci modeli gibi gelin bize yardım edin diye bir talebimiz yok. Şehrin ileri gelenleri nasıl takdir ederse, Şanlıurfasporu nerede görüyorlarsa o kadar önem versinler. Benim hayalim bu takımla Süper Lig yapabilmek. Yoksa ben bu ateşten gömleği niye giyeyim. Ben sene için yatırım yaptım. Ben buraya gelirken Türkiye’nin yüzde 90’ı bu takım düştü sen niye gidiyorsun dedi. Bu sene ligde kalıp senenin hayaliyle gidiyorum. “

“ŞEHİRDE BU KADAR TEPKİSİZLİK VE İLGİSİZLİK SIRADIŞI”

Arslan, şehirde takıma karşı yeterince ilgi olmadığını eleştirdi. Bu durumun sıradışı olduğunu ve üzücü olduğunu söyleyen  Arslan, ” Şehirde bu kadar tepkisizlik ve ilgisizlik sıradışı. Biz para konusunu rafa kaldırdık. Biz yoksa kendimizi paralı asker gibi hissediriz. “ dedi

“BU İŞ ARTIK BİZİM İÇİN PRİM DEĞİL  PRESTİJ MESELESİ”

Arslan, futbolcuların şu anda prim peşinde olmadıklarını ve bu işin artık onlar için prestij meselesi olduğunu söyledi. 3 puan alarak ligde kalmak istediklerini vurgulayan Arslan, “Toplu olarak şu an bir prim sözü söz konusu değil. Olur mu, valla hiç ilgilenmiyoruz.  İş para meselesinden çıktı. Bu iş artık bizim için  prestij meselesi. Dilenciye düşecek halimiz yok. 3 puan alırsak ligde kalırız. Rakibimize sonsuz saygı duyuyorum, play-off hattında. Ama son maça kalsın istemiyorum. “diyerek sözlerini tamamladı.